Brunner Koelkast Ventilator - 12 volt

-6%
Voorraad:  Op voorraad(Op werkdagen voor 15.00u besteld, morgen in huis)
Productnummer:
7164010N
Ean nummer:
8022068017204
Merk:
Brunner
Type:
Ventilatie
Kleur:
Zwart

€ 34,95

Nu voor: € 32,95

OF

Omschrijving Brunner Koelkast Ventilator - 12 volt

De caravan koelkast moet zijn warmte goed kwijt kunnen aan de achterzijde. Hiervoor is in de meeste gevallen een ventilatie rooster aangebracht aan de zijkant van de caravan. Koele lucht wordt aangezogen van onder de koelkast en de warme lucht stroomt door het ventilatie rooster weg.

Wanneer deze luchtstroom niet effectief genoeg is hoopt de warmte zich op achter de koelkast. Het koelsysteem kan de warmte niet kwijt en de koelkast wordt aan de binnenkant daardoor niet koel genoeg. Een oplossing is dan de elektrische koelkast ventilator. De koelkast ventilator bestaat uit twee ventilatoren en een regel unit. U kunt de regel unit gebruiken om de ventilatoren in te laten schakelen op temperatuur. U kunt de ventilatoren ook handmatig in en uit schakelen. De koelkast ventilator werkt op 12 volt.

Type: Koelkast ventilator
Voeding: 12 Volt
Vermogen: 6 Watt, 0.5 Ampere
Afmetingen: 26 x 10 x 2.4 cm
Gewicht: 370 gram
Bijzonderheden: Thermostaat regeling of handmatige in en uitschakeling. Het heeft de voorkeur de thermostaat aan te sluiten op de caravan accu in plaats van op de omvormer. De thermostaat is gevoelig en wanneer de spanning hoger is dan 12Volt loopt u het risico dat de thermostaat stuk gaat.

Veel caravankoelkasten, maar ook de duurdere 40 liter koelboxen koelen door middel van een absorptiesysteem. Heel in het kort leggen we u het verschil uit tussen een 'normale' koelkast en een caravan koelkast of koelbox.

Hoe werkt een normale koelkast? Uw koelkast thuis heeft een compressor. Deze pomp zet de koelvloeistof onder druk en pompt hem rond door het koelsysteem. Aan de achterkant heeft de koelkast een radiator. Door deze radiator geeft de koelkast warmte af aan de omgeving. Wanneer de koelvloeistof voldoende is afgekoeld wordt het onder druk door een nauwe buis in een veel grotere ruimte geperst. De koelvloeistof zal door de lagere druk in deze ruimte verdampen. Dit verdampen onttrekt energie (warmte) aan de binnenkant van de koelkast waardoor de temperatuur daalt. De verdampte koelvloeistof condenseert weer tot vloeistof in de condensator en wordt vervolgens door de compressor weer naar de radiator gebracht om af te koelen. De compressor maakt een brommend geluid.

Hoe werkt een caravan koelkast? De caravan koelkast heeft vaak een absorbtiesysteem. Hierin wordt een oplossing van water en amoniak gebruikt als koelmiddel. De compressor is in dit systeem vervangen door een warmte bron die ervoor zorgt dat er verschillen in temperatuur en druk ontstaan. Een absorptiekoelkast heeft geen bewegende delen en produceert geen geluid. Daarnaast kan een absorptiekoelkast op verschillende energiesoorten zoals gas, 12 en 230 volt werken.

Waarom werkt mijn caravan koelkast niet (goed)? Een absorbtie koelsysteem heeft een beperkter capaciteit dan een compressor koelkast. Het is dus heel belangrijk dat de koelkast zijn warmte goed aan de omgeving kan afgeven. Wanneer deze koelkast een capaciteit heeft om 30 graden onder de omgeving temperatuur te koelen, zal het in de koelkast bij een omgevingstemperatuur van 30 graden nul graden worden. Wanneer het buiten echter 40 graden wordt, zal het in de koelkast 10 graden worden. Om de warmte uit de koelkast goed af te kunnen voeren heeft een caravan vaak ventilatie roosters. Door het onderste rooster stroomt koele lucht naar binnen en warmt op doordat het langs de radiator stroomt. Warme lucht zal stijgen waardoor het door het bovenste rooster zal wegstromen. Wanneer het buiten te warm is, of wanneer de koelkast zijn warmte niet goed kan afvoeren zal de koelkast niet goed koelen.

Waarom een koelkast ventilator? Monteer de ventilator achter het bovenste rooster. De ventilatoren zuigen nu koele lucht naar boven langs de radiator en de opgewarmde lucht wordt naar buiten geblazen. De radiator kan zijn warmte nu beter afstaan aan de lucht. Het zal sneller koud ( en kouder ) worden in de koelkast.

Specificaties Brunner Koelkast Ventilator - 12 volt

Kleur Zwart
Merk Brunner
Ean nummer 8022068017204

Schrijf een review voor: Brunner Koelkast Ventilator - 12 volt

Hoe waardeer je dit product? *

Aantal sterren 1 2 3 4 5
Prijs
Kwaliteit
Ervaring

Klantenreviews

Review door Manfred
Ervaring
Kwaliteit
Prijs
Bij ons werkt de module waar je hem mee aan en uitzet niet goed. Hij staat wel aan maar kan hem niet meer uitzetten met de aan uit knop. Aangezien we hem al helemaal hebben ingebouwd heeft ruilen ook geen zin. (Geplaatst op 25-08-2018)
Review door HRA
Ervaring
Kwaliteit
Prijs
Werkt zoals het hoort goed, alleen is er de schakelunit die niet wekt zoals het zou moeten hier zitten 3 standen op 1x automaat 1x O (stop) en 1 x high speed. Helaas blijven de twee propellers doordraaien in de 0 stand dit zou niet mogen maar heb gevraagd om een oplossing en daar wacht ik nog op verder te vreden. (Geplaatst op 22-08-2018)
Review door Ruud
Ervaring
Kwaliteit
Prijs
Vandaag de montage afgerond, Het plaatsen van de ventilator zelf vond ik lastig. Diverse extra beugeltjes moeten gebruiken. De werking is prima, Zuigt ofwel blaast prima de warme lucht weg vanachter de koelkast. En ja, zoals al eerder is opgemerkt, de automatische stand is niet een continue variabele stand maar een stand aan of uit.op twee instelbare temperaturen.
Maar toch een prima aanvulling en voor een redelijke prijs. Elders duurder. (Geplaatst op 16-08-2018)
Review door Hans
Ervaring
Kwaliteit
Prijs
Werkt wel, zuigt de warmte goed af
De automatische stand is wat minder maar bij inschakelen permanent, zuigen de ventilatoren goed af en koelt de koelkast aanzienlijk beter (Geplaatst op 12-08-2018)
Review door Ria
Ervaring
Kwaliteit
Prijs
Ik ben blij met de aankoop van de koelkastventilatot. Je merkt al vrij snel dat dan de koelkast in de caravan beter koelt. Je hoort hem wel be uiten de caravan, maar binnen beduidend minder. Ik ondervind er geen hinder van bij het slapen (Geplaatst op 09-08-2018)
Review door M
Ervaring
Kwaliteit
Prijs
Helaas voldoet het product absoluut niet aan de verwachting. De gebruikte draden zijn verschrikkelijk dun en de stekkerverbinding tussen vertilatoren en kastje zat een breukje in. Ik heb de te dunne draadjes maar met tape moeten verbinden want stekkertjes was geen mogelijkheid. Daarnaast doet de schakelaar naar vol vermogen het bijna niet. Paar keer heen en weer halen voordat hij contact maakt. Geen bijgeleverde schroefjes voor bevestiging welke echt niet zomaar te vinden zijn vanwege de maat. Ik heb hem aan de praat maar twijfel over de veiligheid en levensduur.. (Geplaatst op 04-08-2018)
Review door Frederik
Ervaring
Kwaliteit
Prijs
Theoretisch werkt de ventilator goed de koelkast wordt weer koud, maar het setje maak enorm veel lawaai en het is ronduit storend als hij op automatisch staat. Na de vakantie eerst maar een behoorlijke ventilators monteren en dan zien of het acceptabel is. (Geplaatst op 03-08-2018)
Review door Joop
Ervaring
Kwaliteit
Prijs
100% tevreden Duidelijke handleiding,goed werkend product. En n koelere koelkast,n aanrader. (Geplaatst op 28-07-2018)
Review door Maarten
Ervaring
Kwaliteit
Prijs
Prima advies en compleet geleverd prima top. (Geplaatst op 12-06-2018)