Maak de lekkerste koffie op de camping

29-09-2020
Maak de lekkerste koffie op de camping

Je wordt wakker op de camping en wilt een lekkere kop koffie. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om koffie te zetten op de camping. Hierdoor is het mogelijk om koffie te zetten wanneer je wel of geen stroom hebt! We geven je wat tips uit ons assortiment, zodat jij kunt genieten van je kopje koffie tijdens de kampeervakantie.

Onderweg koffie zetten

Er zijn koffiezetapparaten die speciaal ontwikkeld zijn voor mobiel gebruik. Koffiezetapparaten die werken op 12 volt zijn geschikt voor gebruik in de auto, boot of camper. Je hebt de mogelijkheid om onderweg koffie te zetten en zo heb je dus altijd verse koffie! Met het koffiezetapparaat ze je één kop koffie van ongeveer 150 ml of 250 ml koffie per keer.

Koffie voor tijdens het backpacken

Eén van de meest eenvoudige manieren om koffie te zetten is opschenkkoffie. Hiervoor het je een isoleerfles, theeketel en een koffiefilterhouder nodig. Kook het water in de theeketel. Doe de koffiefilterhouder op de isoleerfles, doe er een koffiefilter in en de hoeveelheid koffie naar smaak. Giet er water op en wacht tot het is doorgelopen, herhaal dit tot de isoleerfles vol is.

Met een percolator zet je binnen enkele minuten een kop koffie, ook wanneer je gaat backpacken! De percolator werkt namelijk ook op een gasbrander.  Met een percolator zet je goede sterke koffie. Het is een compact product en dus erg handig om mee te nemen op een kampeervakantie. De percolators zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, bijvoorbeeld van 3 of 6 kops.
Hoe zet je dan koffie met een percolator? Schroef het onderste gedeelte van de percolator los en vul het met water. In het onderste gedeelte zit ook een houder. Hier doe je de gemalen koffie in. Doe de houder weer terug in het onderste gedeelte en draai alle onderdelen weer in elkaar. Zet de percolator op het vuur en je hebt binnen een paar minuten een goede kop koffie!

Koffie zetten op de camping

De bekendste manier om koffie te zetten is natuurlijk met de vertrouwde koffiezetter. In onze webshop zijn er diverse koffiezetters verkrijgbaar. Het verschil zit voornamelijk in de inhoud van de koffiekan. Heb je vaak bezoek? Dan is het handig voor een grotere koffiekan te kiezen. Vul het waterreservoir, pak een koffiefilter en vul deze met koffie en zet het apparaat aan! Koffiezetters zijn vaak beveiligd zoals een droogkookbeveiliging en automatische afslag.

Mestic heeft een luxe espressomachine voor op de camping ontwikkeld. De krachtige machine heeft een vermogen van 950 watt. Vul het waterreservoir en kies jouw favoriete smaak espresso cup. Je hebt ook nog de mogelijkheid om de waterhoeveelheid te selecteren, zodat je de sterkte van de koffie kunt bepalen. Het apparaat is ook nog eens erg compact, dus zeer geschikt voor op de boot of camping.

Wat is jouw favoriete manier om koffie te zetten op de camping?

« Terug naar al ons kampeernieuws