Kamperen in de herfst - 8 tips

24-09-2020
Kamperen in de herfst - 8 tips

De mooie lange en warme zomer is alweer over en de herfst is weer begonnen. In de herfst heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om te kamperen en het is prachtig met alle mooie kleuren die het seizoen heeft. De temperatuur is vaak tussen de 10 en 14 graden, dit is een prima temperatuur om te kamperen. Wanneer het toch een beetje koud aanvoelt, zijn er genoeg opties om het weer warmer te maken. We geven je in ieder geval alvast 8 tips voor kamperen in de herfst.

Controleer of de camping geopend is

Het echte kampeerseizoen is natuurlijk voornamelijk in de zomer. Hierdoor zijn sommige campings eind september of begin oktober dicht. Het is vervelend als je voor een gesloten hek staat, dus controleer altijd even of de camping wel geopend is. Of er plek is op de camping? Daar hoef je, je waarschijnlijk geen zorgen over te maken. De herfst is een veel rustigere periode om te kamperen.

Zorg ervoor dat je de mogelijkheid hebt om droog te zitten

Kamperen in de herfst is kouder, maar het regent ook vaker. Zorg ervoor dat je de mogelijkheid hebt om droog te zitten, ook buiten het voertuig. Dit kan natuurlijk door een voortent of luifel, waarbij het belangrijk is om ook na te denken over extra accessoires voor de luifel. Met de extra accessoires zoals zijwanden zorg je ervoor de regen niet onder de luifel waait. Een andere oplossing is een tarp, hiermee maak je eenvoudig een waterdichte overkapping. Dit is niet mogelijk met een schaduwdoek.

Verstevig de voortent of tent

Doordat het in de herfst ook hard kan waaien, is het van belang dat de kampeerspullen goed vast staan. Je wil natuurlijk voorkomen dat de tent of voortent wegwaait. Het vastzetten doe je in dit geval met een stormbanden set. De banden staan vast met stevige haringen en de veren absorberen de energie van zware wind. Hierdoor komt er minder spanning op de haringen te staan. Ga je in de zomer naar een camping dicht bij de kust? Dan zijn deze stormbanden ook weer goed te gebruiken!

Voorkom dat het tenttapijt nat wordt

De grond van de campingplaats is in de herfst eerder nat dan in de zomer, maar ook daar is een oplossing voor! Je wil natuurlijk geen natte voeten, doordat je tenttapijt nat is. Met een ondergrondzeil zorg je ervoor dat je nog een extra laag onder het tenttapijt maakt. Er zijn ook grondzeilen met een opblaasbare rand verkrijgbaar. Op deze manier blijft vuil en regenwater buiten het grondzeil.

Kies voor een warme slaapzak en een isolerende slaapmat

Ga je nog een slaapzak kopen? Let er dan op bij welke temperaturen de slaapzak comfortabel is. In onze webshop is het mogelijk om aan te geven wat de comfort temperatuur moet zijn. Het is ook mogelijk om extra warmte te creëren door een slaapmat met aluminium onder de slaapplaats te leggen. De aluminium folie-laag isoleert en reflecteert de warmte naar de slaapzak.

Opwarmen bij een kampvuur en gebruik een Dutch Oven om te koken

Mag je op de camping een kampvuur maken? Het kampvuur zorgt voor warmt én je hebt een knusse plek waar je gezellig met jouw gezin kunt zitten. Daarnaast maak je de lekkerste gerechten in de Dutch Oven boven het kampvuur zoals een soep of stoofpot. Of maak je eigen brooddeeg en bak het deeg aan een schone stok en eet als toetje een marshmallow of smore!

Neem een kachel mee

Er zijn veel verschillende soorten kachels. Voor het verwarmen van kleinere ruimtes is het erg handig om een kachel mee te nemen. Zeker omdat het in de avonden en nachten best af kan koelen. De kachels in onze webshop werken op verschillende brandstoffen, zijn soms voorzien van wieltjes en geven snel warmte. Last van koude voeten? Dan is het ook een idee om een verwarmbare mat aan te schaffen.

Droog de tent en andere materialen goed na gebruik

Het is altijd belangrijk dat de campingmaterialen goed droog zijn wanneer je deze weer opbergt. Is dit niet mogelijk wanneer je op de camping bent? Zorg en dan voor dat je dit thuis wel doet. Hierdoor gaan de kampeerspullen weer langer mee.

Start met kamperen in de herfst!

We hopen dat we je met deze tips enthousiast hebben gemaakt om zelf ook te gaan kamperen in de herfst. Het is een mooi seizoen waarbij de bossen verschillende kleuren krijgen, de kleurrijke bladeren van de bodem vallen, je mooie dingen maakt van dennenappels en kastanjes en geniet van de rust.

« Terug naar al ons kampeernieuws