De kampeertrends van 2019

04-09-2019
De kampeertrends van 2019

De zomervakantie van 2019 is weer voorbij en bij ieder seizoen horen natuurlijk de trends! Dit seizoen waren er 2 trends die ons het meest zijn opgevallen.

Glamping; steeds luxer kamperen

In 2019 zien we ook weer de trend van het luxer kamperen. Naast dat vouwwagens, campers en caravans steeds luxer worden. Zien we ook dat er steeds luxere apparaten mee gaan op vakantie. Zo is er tegenwoordig de Mestic hetelucht friteuse speciaal voor op de camping, maar bijvoorbeeld ook het Mestic espresso machine. Zo maak je ook gezondere snacks op de camping en drink je espresso naar jouw smaak.

Daarnaast zien we ook steeds meer luxere kasten en andere meubels. De meubels hebben weer een hele andere uitstraling. Denk hierbij aan de Urban Outdoor collectie van Bo-camp zoals de Bo-Camp Urban Outdoor vouwstoel Brixton.  Veel van de meubels hebben een linnen look of een blad gemaakt van bamboe. De meubels hebben vaak ook nog een leuk print. Leuke design meubelen voor op de camping!

Helemaal in stijl kamperen? Dan is de Bloom collectie van Mepal misschien wel een idee! Het buitenservies is kleurrijk en perfect voor een zomer barbecue of een buitendiner. De kleuren zijn ook nog eens leuk om met elkaar te matchen.

Duurzamer kamperen

Duurzamer kamperen kan op verschillende manieren. Zo kun je producten kopen van een hoge kwaliteit materiaal. Hierdoor gaan producten langer mee en hoef je minder snel een nieuw product aan te schaffen. Denk hierbij aan de Crespo campingstoel AP-237 Air-Deluxe. Deze stoelen zijn van een hoge kwaliteit en gaan lang mee. Daarnaast zijn onderdelen gemakkelijk na te bestellen. Repareren in plaats van vervangen.

Daarnaast is het mogelijk om bewustere keuzes te maken als het gaat om reinigingsmiddelen. Denk hierbij aan de Aqua Kem Green Concentrated . Deze toiletvloeistof is geconcentreerd. Hierdoor is er minder vloeistof nodig en zit het in een kleinere verpakking, waardoor minder verpakkingsmateriaal nodig is. Het is een zeer krachtige maar milieubewuste toiletvloeistof.

Dan is er nog de keuze om te gebruik te maken van reinigingsmiddelen waardoor andere producten langer mee gaan. Hiermee is het mogelijk de aanschaf van een nieuwe afvaltank uit te stellen. Thetford Cassettetank Cleaner is een zeer krachtige reiniger voor het onderhoud van een afvaltank. Voor het beste resultaat reinig je de afvaltank 2 tot 3 keer per jaar.

Welke trends vinden jullie het meest opvallend dit seizoen?

Download attached document

« Terug naar al ons kampeernieuws