9x waarom kamperen zo leuk is

21-01-2020

Zijn jullie al druk bezig met de voorbereidingen voor aankomend kampeerseizoen? Vandaag delen we 9 redenen waarom kamperen zo leuk is. Zo kom je alvast in de stemming voor het kamperen! Hebben jullie aanvullingen op deze lijst? Dan horen we het graag!

1. Buiten zijn en genieten van de natuur.

Wanneer je kampeert ben je natuurlijk veel meer buiten. Wakker worden met het geluid van de vogels. Een wandeling naar de campingwinkel of een wandeling door het bos. Wil je de natuur voor de tent of caravan? De Bo-Camp Ottoman Poef is verkrijgbaar in een boomstam print. Daarnaast heb je gelijk extra opbergruimte.

2. Geen planning!

Geen strakke planning tijdens de vakantie. Per dag bekijk je wat je gaat doen. Tenzij je natuurlijk een keer een excursie gaat doen. 

3. De rust en het ontspannen. 

Vakantie staat in het teken van tot rust komen en ontspannen. Kom lekker tot rust tijdens het zwemmen in de zee of het in het zwembad. Of dobber lekker op een zwemband of op een opblaasbare ananas. Kies je er voor om tot rust te komen voor de caravan of tent? Ga dan voor een luxe stoel zoals de Crespo Campingstoel AP-237 Air-Deluxe of ga voor een Camp Gear ligbed met zonnescherm

4. Meer tijd met de familie of partner.

Tijdens de vakantie heb je meer tijd voor de familie of partner. Speel het spel Kubb. Dit spel is te spelen in teams of 1 tegen 1. Het is de bedoeling dat je de houten blokken van de tegenpartij om gooit. Ga je toch voor iets sportievers? Bijna elke camping heeft een tafeltennistafel. Ben je met een groep, speel dan bijvoorbeeld rond de tafel. Een tafeltennis set is compact en handig mee te nemen.  

5. Uit maar toch thuis.

Wanneer je gaat kamperen neem je toch meerdere spullen van thuis mee. Hierdoor voelt kamperen ook als thuis. De producten uit de supermarkt berg je gemakklijk op in één van de campingkasten. Zijn er producten die je vaak gebruikt? Berg deze dan op in een opbergnetten of organizer.

6. Koken op de braai of barbecue.

Koken kan op de camping ook gewoon buiten! Naar een supermarkt in het buitenland is al een uitje. Daarna is het gezellig om met zijn allen te gaan koken. De één is bezig met het klaarzetten van alle ingrediënten, de ander dekt de tafel en de braai of barbecue wordt klaargezet. 

7. Meerdere plekken ontdekken tijdens één vakantie. 

Als je gaat kamperen ben je natuurlijk flexibel. Hierdoor is het mogelijk om meerdere plekken tijdens één vakantie te zien. Alle campings plannen met een campinggids is een optie, maar onderweg naar de leuke campings zoeken kan natuurlijk ook! Voor onderweg wil je de juiste producten hebben om veilig jouw campingspullen te vervoeren. Deze producten vindt je in onderweg.

8. Het geluid van de regen op een dak of tent. 

Het liefst wil je dat het mooi weer is op de vakantie, maar de regen kan ook rustgevend zijn. Wanneer je in de tent of caravan ligt kan het geluid van de regen juist fijn zijn. Ook het geluid van krekels geeft een vakantiegevoel!

9. Contact met de (kampeer)buren.

Tijdens het kamperen ben je veel buiten. Hierdoor krijg je ook sneller contact met de buren. Het is altijd handig om dan kleurrijke serveerschalen te hebben, waar je de lekkerste snacks in serveert. Ook de onbreekbare wijnglazen of vrolijke bekers met print mogen niet ontbreken!

Heb jij nog een aanvulling op deze lijst? Dan horen we het graag via onze Facebook, Instagram of reager onder deze blog. 

Ben je op zoek naar kampeerkoopjes? Neem dan eens een kijkje in onze outlet.

« Terug naar al ons kampeernieuws