Coghlan's Lightsticks Set

Schrijf de eerste review van dit product

-21%
Voorraad: Op voorraad bij leverancier (1 - 3 werkdagen)
Productnummer:
7699845
Ean nummer:
0056389098459
Merk:
Coghlan's
Type:
Signaalverlichting
Kleur:
Assortiment

€ 22,75

Nu voor: € 17,95

OF

Omschrijving Coghlan's Lightsticks Set

Breeklicht 4 stuks

4 breeklichten van 19 cm lang. De breeklichten geven 12 uur licht. (Het blauwe breeklicht brandt 8 uur) De breeklichten worden niet warm en zijn niet giftig.

Een breeklicht of glowstick of breekstaafje is een plastic buisje met twee vloeistoffen. Wanneer de twee vloeistoffen met elkaar in contact komen ontstaat er een chemische reactie die licht geeft. Dit heet luminicentie.En van deze twee vloeistoffen zit in een kleine capsule binnen in de andere vloeistof. Door het breeklichtje te buigen, breekt de kleine capsule open en komend de vloeistoffen bij elkaar. De hoeveelheid en kwaliteit van de vloeistoffen bepalen hoe lang een breeklicht licht geeft. Een kwalitatief goed breeklicht geeft 8 tot 12 uur licht. De temperatuur waaronder het breeklichtje moet werken is van invloed op de intensiteit van het licht en de duur van de reactie. Hoe warmer het is, hoe sterker de reactie, hoe meer licht, hoe sneller het breeklichtje is uitgewerkt. De chemische reactie in het breeklichtje zelf geeft geen extra warmte.

Voor wie precies wil weten hoe het werkt: In het binnenste buisje zitten 2 stoffen: difenyl oxalaat en een fluorescerende kleurstof. De golflengte van het foton dat uitgestraald wordt, hangt af van de structuur van de gebruikte kleurstof. ( Dit is dus rood of groen of geel etc etc)De vloeistof in het andere deel van het breeklichtje bevat waterstofperoxide. Wanneer deze 3 stoffen bij elkaar komen, wordt de oxalaatester geoxideerd tot 2 moleculen fenol en een molecuul 1,2-dioxethaandion. 1,2-dioxethaandion valt spontaan uiteen tot koolstofdioxide waarbij de kleurstof door de hierbij vrijkomende energie in een aangeslagen toestand komt. Hierdoor zendt de kleurstof een foton uit. Een foton is elektromagnetische straling in het frequentiebereik dat waarneembaar is met het menselijk oog, licht dus.

Specificaties Coghlan's Lightsticks Set

Kleur Assortiment
Merk Coghlan's
Ean nummer 0056389098459

Schrijf een review voor: Coghlan's Lightsticks Set

Hoe waardeer je dit product? *

Aantal sterren 1 2 3 4 5
Prijs
Kwaliteit
Ervaring